lørdag 8. oktober 2011

Høstgjest med høstfarger.Bjørkefinken er en fast og trivelig oktobergjest på foringsplassen. Etter min mening er den også en av våre vakreste finkefugler med flotte farger og detaljer. Her i SørNorge finner vi bjørkefinken stort sett i høyreliggende skog, og aller helst områder med mye fjellbjørk (derav navnet).

I disse dager trekker store mengder sørover til overvintringsområdet i sør og mellomeuropa sammen med bl.a. bokfink som den ofte ses sammen med. Får vi en mild vinter kan også store flokker overvintre her til lands, men de fleste drar som nevnt lengre sørover.

Brukte litt av dagen i dag på foringsplassen for å forevige denne vakre finken, var vel 5-8 forskjellige individer. Bildene ble vel ganske ordinære, men har prøvd å få litt varierende bakgrunn, lys og miljø.Det siste kveldslyset. Blir heftige farger, kanskje i drøyeste laget men er vel ganske nærme virkeligheten.


Fugleverdenes svar på Albin. Denne hunnfuglen er delvis albino og har et ganske stort hvitt felt i bryst/hoderegionen.

4 kommentarer:

 1. Hei. Fin bildeserie. Jeg er enig i at bjørkefinken er svært vakker. Selv forbinder jeg den med mine barne og ungdomsår da jeg tilbrakte mye tid i Holtdalsfjella.

  SvarSlett
 2. Hei
  Forstår godt du bruker litt tid på de fine bjørkefinkene. En teknisk flott serie.
  Artig å se en delvis albino og den var jo pen med mye hvitt i brystet men slå jo ikke de voksne hannen..
  Takk for titten.

  mvh Svein Ove

  SvarSlett
 3. Hei, skikkelig fine bilder av Bjørkefinken du viser her. Enig i at det er en flott fugl.

  SvarSlett
 4. Misunner deg med så flott foringplass og denne som stilte opp.
  Meget høyt kvalitet på denne arten KJ.

  duy

  SvarSlett