tirsdag 17. februar 2015

Hønsehauk på due


Vinterens åtesesong har vel vært et lite antiklimaks i forhold til de to siste. Hønsehaukene har vært regelmessige gjester fra slutten av november, og 2-4 individer blir observert hver eneste økt.

På tross av trofaste hauker er det liksom ikke noe fart eller action denne vinteren. Tidligere har det gjerne vært slåsskamper og kniving om å "eie" åtet fuglene imellom og dette har gitt muligheter for litt flukt og actionfoto. Denne vinteren er det stort sett bare en fugl som spiser uforstyrret et par ganger iløpet av dagen og det blir jo litt ensformig i lengden.

For å få litt annen setting og variasjon i bildene ble ei død bydue surret fast på stubben sist lørdag. Her følger en liten serie fra haukens duelunch:

7 kommentarer:

 1. Litt av ei dame, ikke noen spøk å komme iklørne på henne. Ekstra fint det bildet med fjærføyke.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av unghaukens duemåltid! Vet ikke hva det kan skyldes at det ikke er sånn futt over haukene denne vinteren. Har jo nesten ikke vært vinter her i distriktet vårt Jarl Kjetil, men vet ikke om det kan være noe av grunnen til den labre atmosfæren. Sjøl er jeg fornøyd som endelig har fått én hønsehauk jevnlig inn på foringsplassen min men med stadig lite interessant lys og litt lite anledning til å sitte der har det dessverre blitt få anledninger til å knipse den. Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 3. Fine bilder dette. Den jobbet tydeligvis raskt og effektivt når maten serveres på denne måten. bilde nr. 2 er herlig med fjærføyka.
  Tror nok den milde vinteren har skylda for den labre aktiviteten. Det har nok vært greit med mat, så behovet for "servering" har vært mindre enn ellers. Jaktinstinktet styrer nok det meste på den tiden.
  mvh Esben

  SvarSlett
 4. Flott serie av unghauken Jarl Kjetil. Nr.3 i rekken blir favoritten,

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Fin serie av hauken nr 3 likt jeg best

  SvarSlett
 6. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvarSlett