søndag 7. desember 2014

Hønsehaukene har landet!

En stor unghauk, ISO 3200, 5D MKIII.

Da er fjerde sesong med egen hønsehaukforing igang. Etter en rekortidlig start ifjor, med mye aktivitet allerede fra 20 oktober, har haukene vært tregere med å gå ned på åtet denne høsten.

Fra slutten av november har det imidlertid vært tegn på at den store hauken har vært innom og spist. Lange hvite skittstriper rundt åtet avslører at hønsehauken har vært og forsynt seg.

To økter har det blitt de to siste helgene. Første helgen var en fugl i voksendrakt nede, mens igår var det tre ulike ungfugler pluss den voksne.

På tross av dette ikke veldig stor aktivitet. Virker som fuglene er vare på hverandre og ikke tør gå ned på åtet med så mange konkurrenter i området. Mulig at også mildværet gjør sitt til at fuglene ikke er så sultne og avhengig av å få i seg næring foreløpig.

Bildene er tatt under dårlig lys og med forholdsvis høy iso. Satser på å få til litt annet en ordinære portretter etterhvert, men da er man avhengig av bedre lys og raske lukkertider.

Tror dette er en 2K fugl, altså en fugl som ble født i fjor og ses her i sin første "voksendrakt" ISO 6400, 1DX (Bare lånt dessverre).


ISO 10 000, 5D MKIII.

5 kommentarer:

 1. Så bra, Jarl Kjetil, at hønsehaukene igjen er på foringsplassen din. Flotte bilder til tross for høye ISO-tall. Ikke mange år siden det hadde vært umulig å få til slike bilder i skumringslyset. :)

  SvarSlett
 2. fine de, må si jeg er imponert over iso 10000 bilde.

  SvarSlett
 3. Råstilige bilder Jarl Kjetil. 1DX´n er rå på iso. Bare kulda kommer så tenker jeg det blir litt mer fart i hauken.

  mvh Esben

  SvarSlett
 4. Moro å komme i gang igjen, tenker jeg. Bra de nye kameraene tåler høy ISO som trengs i dårlig lys. Fint sittetre på det siste bildet. Hønsehaukene er blitt mer aktive hos oss også det siste. Skulle gjerne vært i bua i dag, men arbeidet kaller.

  SvarSlett
 5. Nå skjønte jeg hvor gammeldags kamera jeg har :-/ ikke stort å se til hverken dårlig lys eller høy ISO i de bildene.

  SvarSlett