torsdag 6. november 2014

Mer spurvehauk


En fridag ble benyttet sist onsdag i håp om at spurvehauken skulle posere foran glugga. Endelig en dag uten regn og litt bedre lysforhold enn de siste helgene har bydd på.

Dagen startet men en ung hønsehauk som slapp seg ned på en rot foran bua. Den satt kunn noen sekunder før den gikk på vingene igjen. Vil nok dukke opp igjen seinere i høst, nå virker det som de har nok kråkefugl å jakte på og ikke har behov for kjøttet som ligger servert.

Etterhvert dukker en flokk på ca. 25 skjærer opp, sammen med 5-6 nøtteskriker. Samtidig høres spurvehaukens hissige "keking"

I perioder hvor skjærer og skriker er på bakken holder to unge spurvehauker oppvisning. Med synkrone luftangrep fra begge sider er det livat i perioder. Lyset og lukkertider  gir ikke rom for flukt og actionbilder. Dessuten har jeg påmontert 500 mm så det blir kunn portretter i dag også. Litt ut på formiddagen forsvinner de to små haukene og jeg sitter igjen med et knippe portretter og noen morsomme opplevelser fra noe av det råeste av flygekunst som kan oppdrives.8 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en flott dag i skjulet ditt. Enig i at det er utrolig morsomt å sitte å se på disse spurvehaukene som holder oppvisning i luftangrep. det går fadelig fort i svingene og skrikene får gjennomgå.
  Bilde nr. 3 er et flott portrett.

  SvarSlett
 2. Fine bilder fra foringsplassen, kjekt med en dag uten regn. likte godt nr 4

  SvarSlett
 3. Hei! Tror vi spurvehaukfotografer burde danne et eget forbund. :-) Uansett veldig gøy å lese om dine erfaringer og opplevelser. Du har igjen fått flotte portretter. Vil ønske deg også lykke til med sesongen som ligger foran. Håper på en stabil og fin vinter med passe snømengder her sør. Ser frem til nye innlegg på bloggen din. Willy

  SvarSlett
 4. det blei fine portrett med super bildekvalitet.

  SvarSlett
 5. Flott å høre fra foringsplassen din med som vanlig bra kvalitet på bildene dine. Men har du ikke musvåken der i år? Den var vel sjefen der i fjor. Har endelig fått spurvhauk på plassen min inne i Bjørkedal og forstår veldig godt entusiasmen til dere som har fulgt krangelen mellom hauker og nøtteskriker! Veldig underholdene og artig men fy søren så vanskelig å få skarpe bilder av "jakten". Ved de to siste besøkene i "hytta" mi dukket ingen hauker opp. Håper å se de igjen utover høsten/vinteren. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Knut! Musvåken var innom et kort besøk i september, siden har jeg ikke sett den. Regner med at hønsehaukene vil dukke opp og ta for seg av åta innen kort tid nå. Ønsker deg lykke til med foringa utover vinteren og håper rovfuglene avlegger deg noen besøk ;)

   Slett
 6. Det er virkelig høy kvalitet over bildene dine. Det er en fryd å se på.

  SvarSlett
 7. Takker for kommentarer alle mann!

  SvarSlett