søndag 18. mai 2014

Elvelangs...


For ei drøy uke siden stoppet jeg ved en liten foss som ligger tett ved en vei i nærheten. Det var gledelig å se både fossekall og vintererle nesten umiddelbart, selv om det ikke akkurat var noen stor overraskelse i disse omgivelsene. Begge artene finnes langs strømmende vann og det er her de hekker og finner sin føde, i disse dager i store mengder, noe som kommer godt med når det er småtasser i reieret.

Den siste uken har jeg derfor tilbrakt noen timer godt gjemt under kamoduk ved denne fine plassen. Noen bilder av begge artene har det blitt, og siden utvalget i arkivet har vært labert på disse to har det vært ekstra stas.

Presenterer noen av bildene under:

Så vintererla, en utrolig vakker men sky art, alle bildene viser hannen med sin karakteristiske svarte strupeflekk.

8 kommentarer:

 1. finebilder, liker spesielt godt nr 1 fin bakgrunn og komposisjon

  SvarSlett
 2. Utrolig hvordan Fossekallen klarer å holde på alle larvene mens den fortsetter å fange flere. Synes førstebildet av den var litt ekstra med helt riktig miljø som bakgrunn. Vintererla er desverre ikke ofte en ser synes jeg, den er helt enorm i sommerdrakt.

  SvarSlett
 3. Fin serie fra elvebredden. Som Morten og Robert, liker jeg det første best. Bra også av vintererla.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder Jarl Kjetil. Spesielt det første av "kallen" er knallbra. Vintererla er en fantastisk flott fugl. Synes du har fått formidlet dette godt her. Likte bilde nr. 2 av erla best.

  SvarSlett
 5. Super serie dette. Nr 1 av fossekallen skilte seg ut, meget bra!

  Knut Børge

  SvarSlett
 6. Fin serie fra elva, nr 1 ble veldig bra

  SvarSlett
 7. Praktfulle bilder, likte spesielt det hvor både hannen og hunnen er med !

  SvarSlett
 8. Flotte bilder av nasjonalfuglen vår og vintererla. Syntes første bilde av erla ble ekstra bra med en bakgrunn som tangerer litt inn mot den gulgrønne brystfargen. :)

  SvarSlett