onsdag 7. august 2013

Tilbakeblikk på sommeren...Sommeren i Norge går som alltid fort og allerede nå merkes det at dagene blir kortere. De mest utålmodige trekkfuglene er allerede på vei sørover og mange fler vil slå følge i tiden som kommer.

En stund siden siste innlegg så tenkte å ta en liten oppsummering av hva sommeren har gitt av opplevelser fra naturens side.

Storlomen er en vakker og mystisk skapning. I år har jeg fått rede på en fin lokalitet som ligger gunstig til for fotografering. To turer ditt har gitt noen bilder selv om lys og farger ikke var all verden.


Et vakkert par. Planlegger en tur om ikke lenge for å se om de har lykkes med årets hekking.

Et annet morsomt møte var Perleugla som hekket i kassa til en kompis. En kveldstur ga noen bilder av denne sjarmerende og flotte ugla.


Noen timer i kamo ved et grønnspettreir var også en hyggelig opplevelse. Ungene ble matet med maur/maurpuper som foreldrene gulpet opp.


Dvergloen hekket som vanlig inne på industriområdet på Herøya. Fant tre par med reir/unger denne sommeren.
Fikk også muligheten til å besøke vandrefalken i slutten av ferien. Paret hadde fått frem to flygedyktige unger og det er svært gledelig. Etter noen timer satte hunnen seg i tørrgadden foran oss og ble sittende i 40 minutter.
Selv om mesteparten av sommeren har blitt brukt sammen med familien på ferie har det også blitt tid til litt foto. I tillegg har jeg også snekret en haukebu oppe på åteplassen. Mye jobb selv om det ikke akkurat er  noe slott. Sammenlignet med doghouset blir nok hverdagen betraktelig bedre en de foregående sesongene med tanke på kulde og komfort. På tross av at sommeren er på hell ser ihvertfall jeg frem mot høsten med spenning og forventninger til nye fine opplevelser. Hver årstid har sin sjarm og sine ulike muligheter...

11 kommentarer:

 1. Fin utdelning på sommaren. Riktigt fina bilder !

  SvarSlett
 2. Nå er du litt kjapp, august er vel en sommermåned? ...dog har du helt rett i at trekkfuglene forbereder seg til årets sydentur, hvilke betyr mange fine fotomuligheter fremover. Fine bilder du viser her :-)

  SvarSlett
 3. Flott bildeserie. Likte hele buketten.

  SvarSlett
 4. Det var en flott bildeserie du presenterte fra sommeren. Bildene av vandrefalken skulle jeg gjerne hatt i arkivet mitt...

  SvarSlett
 5. Fin bildeserie fra sommeren, enig m svein roger skulle gjerne hatt vandrefalken i arkivet. Perleugla ble også bra.

  SvarSlett
 6. Wonderful photos, fantastic observation:) Greetings

  SvarSlett
 7. Enig med Robert Kjetil, sommeren er vel ikke over enda, men som du sier ting er i ferd med å skje de neste ukene. Allerede før august er omme har de fleste tårnseilerne forlatt oss. Men med høsten kommer nye muligheter og nye motiver. Ellers synes jeg du leverer en flott oppsumering fulgt av knallfine bilder. Tusen takk Kjetil!

  SvarSlett
 8. Fint tilbakeblikk, her viser du noen særdeles flotte bilde. Synes alle var gode så jeg klarer ikke å velge ut noen favoritt.

  Ottar

  SvarSlett
 9. En flott samling, Jarl Kjetil! Ser ut til at du har fått mye ut av sommeren så langt. :)

  SvarSlett
 10. Hei !
  En flott sommerrevy dette, med skarpe og velkomponerte bilder, takk for titten !

  SvarSlett
 11. Hei
  veldig bra dette. Du har fått litt ut av sommeren..:) Vandrefalken er og blir en vinner...

  SvarSlett