tirsdag 30. oktober 2012

Eksotiske gjester fra nord.Alle årstider har sitt særpreg og selv om vår og sommer nok er mine favoritter er jeg veldig glad i høst og vinteren også. Høst og vinterlys er det vakreste og mest spennende etter min mening, problemet er jo at det ikke er så mye av det på denne tiden. Samtidig som mange trekkfugler forlater oss dukker det gjerne opp andre arter som er typiske for årstiden. En av disse er sidensvansen, en fargerik fugl med nydelige detaljer i fjærdrakta, den kommer fra det nordlige barskogbeltet og besøker oss her sørpå i vinterhalvåret på jakt etter frukt og bær.

Sist fredag var en flokk innom eplehagen og jeg rakk ei lita økt før jeg skulle på ( for meg) noe så sjeldent som en hotellweekend. Under følger et lite utvalg fra økta.Det ble også litt krangling svansene imellom, et halvt eple som lå på bakken var årsaken til uenigheten.


Nebbfekting...

...hvem kan hyle høyest...

...nå passer du deg...

...ellers biter jeg deg i nebbet.

Alle bildene er tatt med 5d Mark III, Canon EF 400 mm 5.6 L USM ISO 3200.

6 kommentarer:

 1. fine bilder, liker spesielt godt det første, super bakgrunnsfarge

  SvarSlett
 2. Flotte fugler og flotte bilder. Skulle jeg velge tror jeg valget faller på nr. 1 og 5. He, he, de siste bildene minner meg litt om en politikerdiskusjon før valget! :)

  Knut W.

  SvarSlett
 3. fin serie av sidensvansen, artig med bildene på bakken. synes nr 1og 7 er best

  Trond

  SvarSlett
 4. Synes det første bildet er veldig fint med den spesielle bakgrunnsfargen, motivmessig var de på bakken veldig annerledes og tøffe, skiller seg klart ut fra mengden av bilder av denne fuglen.

  SvarSlett
 5. Flott serie av sidensvansen. Det første skiller seg ut.

  SvarSlett
 6. Knall serie av denne vakre fuglen. liker godt det første. Artig å se hvordan de krangler og kjefter på hverandre..:)

  SvarSlett