lørdag 1. september 2012

Gjøk på besøk

Etter fire måneders bloggtørke er det vel på sin plass med et lite innlegg igjen ;)I år som ifjor har en ung gjøk dukket opp rett på utsiden av her jeg bor. Etter at kornåkerne er slått åpenbarer det seg et proteinrikt matfat for gjøken bestående av feite sommerfugllarver og store løvgresshopper. Jeg har trasket litt rundt og prøvd å forevige gjøken i forskjellige situasjoner. Har dessverre vært sterkt og hardt sollys for det meste, så bildene bærer  preg av det. Lyset kan man som kjent ikke styre (ihvertfall ikke ennå) og da må man bare gjøre det beste ut av det.


Ledninger er fine posteringsplasser for gjøken, her har den oversikt over jaktområdet.


Bytte oppdaget, bare å kaste seg på vingene...


Finsikte de siste meterne...


Og sikre byttet...


Så skal det spises...


Men det er ikke lett å svelge en så stor gresshoppe...


Men til slutt sklir den ned og gjøken hopper fornøyd over veien.Sommerfugllarver stor også høyt på menyen, tror dette er larven til en nattsvermer av en eller annen sort. Dette er nok næringsrikt kost som gjøken drar nytte av når den nå skal trekke helt til Afrika.

Virker som gjøken etter noen svake år har tatt seg litt opp igjen her hjemme. Før var den tallrik på høsttrekket men så kom mange år som jeg knapt så den. Har ikke annet en egne observasjoner å underbygge denne påstanden på men håper jeg har rett slik at jeg og andre får gleden av å treffe på den innimellom.

7 kommentarer:

 1. Hei
  Heldig du som har denne sammarbeidsvillige gjøken rundt soverommet...:)
  Knallbra variert serie der bilde4 er en høydare...

  SvarSlett
 2. Hei JK, nå var det på tide at du serverte litt godis igjen ;-) Dette var en imponerende serie av Gjøken, nr. 4 og det siste blir favoritter.

  SvarSlett
 3. Hei!

  Fatter ikke hvordan du klarer å få så mange bra bilder, - dette er jo en super serie.......også av gjøk da! Hyggelig å se at du er frampå her igjen.
  Forresten - er disse tatt med 5D-en?

  SvarSlett
 4. Hei og takk for kommentarer karer!

  Knut: Jepp dette er filer fra 5d markIII. Veldig fornøyd foreløpig og gleder meg til å se hva det er godt for utover høst og vinter, med lite lys, og forhåpentligvis hønsehauken i søkeren ;)

  SvarSlett
 5. Hei !
  Finfin serie av denne artige fuglen, god story !

  SvarSlett
 6. Hei. Sannelig en fin serie av gjøken. Jeg liker best bildene 3 og 4, men alle var gode. Ellers har du mange flotte innlegg på bloggen din. Gleder meg til nye innlegg om hønsehauk og andre fugler med skarpe klør.

  SvarSlett
 7. Her misunner jeg deg virkelig JK. Du har gjort en fantastisk jobb. Ikke mange har fått til mange flotte bilder av gjøken.
  En hel historie bak. Dancing with the wind on the field is just great picture "the winner".

  :) duy

  SvarSlett