torsdag 22. desember 2011

Førjulstid på haukeåta.


Hønsehauken og jeg takker og bukker til alle som har vært innom bloggen

Julen nærmer seg med stormskritt, folk har innvadert landets kjøpesentre i mange uker alt. Lommebøker vrenges og kredittkort går varme. Jakten på julepresanger, ribbe, pinnekjøtt etc. og ikke minst smør tar på den norske mann og kvinne. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har stått for så mye av juleforberedelsene her hjemme. Noen julepresanger, samt juletre er mitt spede bidrag sålangt, godt jeg har en samboer som tar seg av mesteparten...Hun bør absolutt få noe fint til jul.

Mens mange andre peser rundt i butikker syns jeg det er deilig å ta turen opp lia og sette meg godt til rette i doghouset. Hønsehauken har blitt fast gjest og stadig dukker det opp nye gjester. Kjøtt, frø og nøtter bæres jevnlig opp og belønningen er å sitte å beskue og fotografere det som kommer innom.

Vil ønske alle som har vært innom bloggen en riktig god jul og samtidig takke alle som har tatt seg tid til å legge igjen en hilsen. Stress ned, kos dere og nyt julen og naturen...


Spurvehauken var innom. I forhold til hønsehaukhunnen blir denne hannen en dverg.
 Sist onsdag uteble for første gang hønsehauken, derimot dukket "lillebror" opp, en ung spurvehauk hann. Regner med at hønsehaukdama snart er på plass igjen.


Ingen jul uten dompapen, her med noen dansetrinn.

Et artig bekjentskap er nøttekråka, 2 stk. ser ut til å ha blitt faste gjester og hamstrer nøtter i konkurranse med nøtteskrikene. De sper også på med kjøtt når dette ikke er for hardt.


Hasselnøtter er nøttekråkas favoritt, den knekker dem lett som bare det.

Nøtteskrika har respekt for nøttekråka, her reiser den issefjærene for å virke større og tøffere.
Ekornet er nestkommanderende på foringsplassen etter hønsehauken. Nøtteskriker, nøttekråker og flaggspett blir satt på plass hvis de kommer for nærme. Glad i nøtter er det også.


Ei rødstrupe har dukket opp i det siste. Blir ikke vinteren kaldere enn nå har den gode sjanser til å klare seg. Slike arter er nok avhengig av å ha tilgang til foringsplasser i vinterhalvåret.8 kommentarer:

 1. Flott serie! Nøttekråka med hasselnøtt i nebbet og hønsehauken ble min favoritt her :-)
  Når det gjelder at samboern/kona gjør det meste av juleforbredelsene så tror jeg det mer er regelen enn unntaket :-)
  Riktig God Jul!
  Rune

  SvarSlett
 2. Flotte bilder, Likte Nøttekråka og den steppende Dompapen best, god jul!!!

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 3. Med dine mange flotte bilder og gode beskrivelser ser jeg stadig fram til nye innlegg fra deg og gleder meg over å se et mangfold av fugle- og dyreliv som vi kan oppleve her midt blant Grenlandsbyene. Ønsker deg en god jul og et riktig godt nytt fotoår! :-)

  SvarSlett
 4. Hei. Flott hele serien. Det er god underholdning å følge bloggen din. God jul.

  SvarSlett
 5. Heisann gutter og god jul til dere også!

  Takker for fine og innspirerende ord.
  Knut: Ja vi har mye fin natur rett på utsiden av døra her i grenland så man trenger ikke dra langt for fine naturopplevelser.

  SvarSlett
 6. Ønsker deg en riktig God Jul.

  ketil

  SvarSlett
 7. Her var det mange flotte bilder. Liker spesielt godt nr 4 av nøttekråka

  SvarSlett
 8. Hei og god romjul..
  Mange arter på foringen ser jeg.. flott variert serie med underholdene undertekst.

  SvarSlett