mandag 2. november 2015

The big ladies are back!Da er femte sesong med egen åteplass igang. Åra går fort og det har etterhvert  blitt mange møter med hønsehauken. Hvor mange forskjellige individer vet jeg ikke, jeg vil anslå minst 30!

Det har blitt mange bilder også, tror jeg har nærmere 3000 i arkivet. Mange lurer på hvorfor jeg fortsatt bruker tid på dette, jeg lurer selv noen ganger også.

Tror vel gleden ved å betrakte (og fotografere) disse kraftfulle og karismatiske fugelne på nært hold er noe av svaret, og de facinerer meg fortsatt voldsomt. Samtidig er det en rekke andre ting som spiller inn. Det å sitte i bua mens natt går over til dag med forventninger om hva dagen vil bringe. Å gå opp den bratte lia i mørket, flere ganger i uka, med kjøtt og annen mat til småfugl og ekorn. Gå rundt å se etter skittstriper og andre tegn på at haukene har vært innom. Når det er vinter kan man se spor i snøen etter store vinger og kanskje tegn på at haukene har barket i sammen i en heftig slåsskamp om retten til maten.

Alle disse tingene er med på å bygge opp lysten til å bruke tid sammen med haukene når anledningen byr seg.

Legger ved noen bilder tatt nå i høst. Den voksne dama er fra åteplassen min (Bilde 1). Unghaukene er fra åteplassen til en kompis, han har lagt ned mye arbeid nå i høst og fått laget en dam med mulighet for speilinger. Var utrolig gjevt å få være med å fotografere hønsehauk som speiler seg i vannet, så tusen hjertelig takk!!


Slenger med et portrett av unghauken også, tatt med 7d mark II og EF 500mm. Spent på hva dere syns om skarpheten i dette bildet da jeg har hatt huset inne til justering hos fotocare pga.at jeg ikke var fornøyd med skarpheten det leverte tidligere.


9 kommentarer:

 1. Godt å høre at hønsehaukene er på plass Jarl Kjetil, både hos deg og kompisen. Syntes det ser ut som om 7D2 treffer bra på det siste bildet og håper kameraet har fått rettet opp skavankene. Kjøpte min 7D2 i februar og har hatt litt forskjellige erfaringer med kameraet. Med min 300 2,8 og den nye 100-400mm syntes jeg kameraet treffer bra men med 70-200 mark II har autofokusen bommet for ofte. :)

  SvarSlett
 2. Det er nye fotomuligheter hele tiden, så man går jo ikke lei så lenge det er fuggel der. Skarpe og fine bilder dette Kjetil.

  SvarSlett
 3. Ca 40 grader takvinkel på bua di ser jeg.

  SvarSlett
 4. He he du så den ja Robert. Bua mi har nok bare noen få graders vinkel, mer i funkisstil. D er bua til Jensen du ser speiler seg i haukene pupill. Takker for kommentarer alle mann!!

  SvarSlett
 5. Flotte bilder dette Jarl Kjetil. Synes ikke det er noe å si på skarpheten på det siste heller.
  Moro å høre fra deg om hvordan det går på foringsplassen din.

  SvarSlett
 6. It is so wonderful...Love it!
  _____________
  ladies hand tattoo

  SvarSlett
 7. Wow ! Very nice,,,i really like it..

  SvarSlett