mandag 4. august 2014

Sommertid


Ferietiden nærmer seg slutten for min del. En uvanlig flott og deilig sommer har det vært værmessig. Fotoaktiviteten har vært litt laber en stund. Prosjekter på hjemmebane, kombinert med by og badeferie i sørligere strøk har gitt teleobjektiver og kamuflasjeutstyr en velfortjent ferie.

Den siste tiden har jeg imidlertid fått børstet støv av utstyret og hatt 2-3 fine turer til skogs og fjells.

Presenterer noen av bildene i dette innlegget:


Dvergfalken hadde to store unger i reieret. Det var ikke lett å komme på skikkelig fotohold av de voksne da trærne i området var storvokste. Dette bildet er tatt med 500 mm + 2 x converter, i tillegg croppet endel. Ikke alverdens kvalitet, men dog et dvergfalkbilde.


Tårnfalken "stiller" mot vinden på karakteristisk vis. Slik henger den over jaktterrenget og saumfarer omgivelsene for gnagere og andre byttedyr.


En kompis har jevnlig besøk av 2-3 grankorsnebb på foringa si. Dette er en art som ofte ses høyt oppe i grantoppene på jakt etter kongler og dermed er vanskelig å få på nært hold. Bildet viser en ungfugl.


På hytta hadde fjellvåken fått  3 unger på vingene. Det vitner om bra tilgang på gnagere og er positivt for en art som i dårlige år er totalt fraværende. Bildet viser hunnfuglen som varsler at tobeinte ikke er velkomne i hennes revir.


Fjellvåkhannen i glideflukt. Skilles fra hunnen på mørkt hode og lysere buk.


Gjerdesmetten hadde et tilsynelatende godt og avslappet forhold til sine naboer, fjellvåkfamilien på fem. Sannsynligvis hadde den heller ingen ting å frykte da våken ikke er noe tess som fuglejeger.


På vei ned fra Gaustatoppen traff vi på et kull med fjellrype. Rypemor hadde 4 unger som pilte rundt i terrenget. Artig å se alle menneskene som passerte fuglene på kort holdt fra stien og ikke oppdaget noe som helst,  ja bortsett fra den merkelige fyren som lå langflat og knipset da...7 kommentarer:

 1. En samling fina bilder från sommarens äventyr.

  SvarSlett
 2. flotte bilder, tok du med deg telelinsa til gaustatoppen?

  SvarSlett
 3. Flott serie med fuglemotiver. Hadde håpet på fjellvåken bak hytta i år, men den har tydeligvis funnet seg ei annen reirhylle i år.

  SvarSlett
 4. Et flott knippe bilder Kjetil. Flott å se at noen av fjellets fugler får det til i år.
  mvh Esben

  SvarSlett
 5. Takker for responsen gutter!
  Morten: Hadde bare med den faste 200 mm 2.8. liten og lett. Kom ganske nærme rypa ;)

  SvarSlett
 6. Fint knippe fugle bilder fra fjellet, likte godt Tårnfalk nr 2

  SvarSlett
 7. Bra serie med bilder av sommerens fugler, spes artig med Grankorsnebb, i uvanllig miljø. BTW: Er på hytta nå i ferien og har hatt dem sittende utenfor soverommet på morgenkvisten...3m hold...ikke fotoutstyr :-/

  SvarSlett